Osijek: Pecek uručio diplome poduzetničkim savjetnicima

MINISTAR obrta, malog i srednjeg poduzetništva Željko Pecek danas je u Osijeku, uručivši diplome novim savjetnicima iz područja poduzetništva, koji su završili seminar izobrazbe prema programu toga ministarstva u suradnji s osječkim Centrom za poduzetništvo, istaknuo kako je taj seminar u Hrvatskoj do sada završilo 860 polaznika.

Tom je prigodom ministar Pecek naglasio da su, uz stvorenu poduzetničku infrastrukturu, za razvoj poduzetništva najvažniji znanje i izobrazba. U Hrvatskoj je dosad utemeljena 141 poduzetnička zona i 29 Centara za poduzetništvo, rekao je Pecek dodavši da takvi programi trebaju dovesti do promjena u problemima kao što su stagnacija izvoza, nezaposlenost i pokretanje proizvodnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je istaknuto, polaznici koji su završili temeljni seminar za savjetnike poduzetništva već će ove godine nastaviti izobrazbu s dodatnim programima s aktualnim temama iz područja poduzetništva.

Po Pecekovim riječima, u Osječko-baranjskoj županiji do sada je, kroz različite kreditne programe resornog ministarstva, plasirano oko 115 milijuna kuna, a još je oko 200 milijuna kuna na raspolaganju.

Osječko-baranjski dožupan Pavo Šarčević izvijestio je kako je u sklopu programa razvoja poduzetništva "Poduzetnik 2", od predviđenih 108 milijuna kuna, nadležno povjerenstvo odobrilo projekte vrijedne gotovo 80 milijuna kuna, kojima bi se trebalo otvoriti 230 radnih mjesta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara