Osijek: Počelo natjecanje mladih glasovirista

U Osijeku je danas počelo 4. međunarodno natjecanje za mlade pijaniste (EPTA) i 4. dječji pijanistički festival (EPTA), koji će se do 30. siječnja održavati u Glazbenoj školi "Franje Kuhača" pod pokroviteljstvom UNESCOa.

Organizator natjecanja je EPTA Hrvatska (Udruženje glasovirskih glazbenih pedagoga) u suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb i spomenutom Glazbenom školom.

Na Međunarodnom natjecanju za mlade glasoviriste predstavit će se 28 sudionika iz Austrije, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Japana, Koreje, Njemačke te Srbije i Crne Gore, a na Dječjem pijanističkom festivalu 19 izvođača iz Hrvatske i Makedonije.

U Ocjenjivačkom sudu su glasoviristi i glasovirski pedagozi iz Italije, Njemačke, Hrvatske, Austrije, Slovačke i Velike Britanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ravnatelj Glazbene škole Josip Uglik kazao je kako je ta ustanova četvrti put organizator tih natjecanja, što je, kako drži, priznanje za organizaciju prijašnjih priredaba, a član Ocjenjivačkog suda Ljubomir Gašparović istaknuo je kako je riječ o najjačem glasovirskom natjecanju za mlađu dob.

Osim novčanih nagrada najuspješnjijim natjecateljima dodjeljuju se i posebne nagrade: nagrada EPTA-e za najbolje kandidate u B i C kategoriji, nagrada "Ira Švarc" za najbolju izvedbu preludija i fuge Johanna Sebastiana Bacha, nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedbe zadane skladbe u C kategoriji i nagrada Koncertne direkcije Zagreb za najbolje kandidate u A i B kategoriji.

Pokrovitelji natjecanja su Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Osječko-baranjska županija, grad Osijek i Glazbena škola "Franje Kuhača".

(Hina) xivuč yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara