Osijek: Poglavarstvo o plinofikaciji Baranje

Poglavarstvo Osječkobaranjske županije prihvatilo je na današnjoj sjednici prijedlog o raspisivanju javnoga natječaja za dodjelu koncesije za izgradnju distribucijskog plinovodnog sustava i pružanje usluga distribucije plina na području Baranje te je osnovalo povjerenstvo za provedbu javnoga natječaja.

Kako je istaknuto, koncesija se daje na rok od 30 godina, a izgradnja lokalne distribucijske mreže dio je ukupnog projekta plinofikacije Baranje, koja će obuhvatiti i izgradnju magistralnog plinovoda Belišće-Osijek, spojnog plinovoda Bolman-Beli Manastir te dviju mjerno-redukcijskih postaja.

Voditelj projekta plinofikacije Baranje u tvrtki "Plinacro" Davorin Šimunović izvijestio je kako bi radovi na izgradnji magistralnog i spojnog plinovoda trebali početi u drugoj polovici iduće godine, a završeni bi bili krajem 2006. ili početkom 2007., te da se ukupna vrijednost tog dijela projekta procjenjuje na više od 86 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je kako se nakon završetka projektne dokumentacije i ishođenja lokacijske dozvole, što se očekuje polovicom ove godine, kreće u natječaj za odabir izvođača radova, a da se istodobno treba obaviti i razminiranje dijela trase.

Dožupan Dinko Burić ocijenio je kako je plinofikacija Baranje važan projekt za cijelu Županiju, posebice za poticanje gospodarstva, jer je bez primjerene komunalne infrastrukture teško očekivati veća ulaganja na tom području.

(Hina) xivuc ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara