OSIJEK: Predstavljena KNJIGA "LOVNA KINOLOGIJA"

U Osijeku je danas predstavljena knjiga skupine autora "Lovna kinologija" koja je, po riječima glavnog i odgovornog urednika i jednog od autora prof. dr. Zvonimira Tucaka, ujedno i udžbenik na šumarskom, poljoprivrednim, biomedicinskim, veterinarskim, medicinskim i farmaceutskim fakultetima.

"Udžbenik, koji je prvi u znanstvenoj povijesti lovne kinologije u Hrvatskoj, izlazi u trenutku kada u zakonima o lovu u svim zemljama svijeta, pa tako i kod nas, lov nije dopušten bez upotrebe lovnih pasa", kazao je dr. Zvonimir Tucak.

U knjizi, u izdanju osječkog Sveučilišta J.J. Strossmayera, Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta u Karlovcu, na 330 stranica uz povijesni prikaz lovnih pasa, prikazane su osnovne vrste lovačkih pasa danas, način uzgoja, prehrane, dresure, te bolesti kao i način liječenja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pripremanju knjige sudjelovali su akademici Teodor Wikerhauser i Slavko Cvetnić, te brojni profesori sa Šamarskog, Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, s osječkog Poljoprivrednog i Pedagoškog fakulteta, te Veleučilišta u Karlovcu.

(Hina) vs dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara