Osijek: Predstavljene mogućnosti studiranja na američkim sveučilištima

U Rektoratu osječkoga Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera danas su predstavljene mogućnosti studiranja na sveučilištima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i mogućnosti dobivanja stipendija za hrvatske studente.

Savjetnica za američko obrazovanje Međunarodnog obrazovnog centra, koji djeluje pri zagrebačkom Studentskom informacijskom centru (SIC), Martina Kado rekla je kako američka sveučilišta nude dobar izbor dvogodišnjih ili četverogodišnjih dodiplomskih studija, kao i poslijediplomskih, završetkom kojih se dobivaju međunarodno priznate stručne kvalifikacije, ali da je, zbog složenosti prikupljanja potrebnih dokumenata i polaganja ispita, pripreme za upis na američke studije potrebno početi barem godinu dana unaprijed.

U prezentaciji, u kojoj je sudjelovao i Saša Brlek, predstavnik Ureda za odnose s javnošću američkog veleposlanstva u Zagrebu, istaknuto je kako se na oko 3800 visokoobrazovnih ustanova u SAD-u godišnje upiše oko 15 milijuna studenata, od kojih oko 600 iz Hrvatske. Strani studenti imaju mogućnosti stipendiranja koje su posebice namijenjene onima s dobrim uspjehom na Sveučilištu, informacije o drugim vrstama stipendija, poput Fullbrightove, mogu dobiti u američkom veleposlanstvu, dok Međunarodni obrazovni centar nudi različite oblike pomoći u pripremama za upis na američka sveučilišta, rečeno je na skupu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo i rektorica osječkoga Sveučilišta dr. Gordana Kralik poručili su studentima da iskoriste i takve mogućnosti stjecanja i unaprjeđivanja znanstveno-stručnih spoznaja, ali i da se, po završetku inozemnih studija, vrate u domovinu kako bi svojim znanjem pripomogli razvitku ovoga područja.

(Hina) xivuc ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara