Osijek: Priveden zbog prijevare robnih zaliha

DJELATNICI osječkobaranjske Policijske uprave jučer su popodne istražnom sucu osječkoga Županijskoga suda sproveli 38-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo zlouporabe položaja i ovlasti, oštetivši državno Ravnateljstvo za robne zalihe za oko tri milijuna kuna, izvijestila je danas policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osumnjičenik se tereti da je kao član Uprave osječke tvrtke "Expressum" u nakani da si pribavi protupravnu imovinsku korist, u siječnju ove godine s Ravnateljstvom za robne zalihe Ministarstva gospodarstva sklopio ugovor o zanavljanju pšenice. Na temelju ugovora preuzeo je veću količinu pšenice, koju je prodao drugom poduzeću, koje je pak određenim transakcijama platilo kupljenu pšenicu, no osumnjičenik novac nije doznačio Ravnateljstvu, oštetivši ga za oko tri milijuna kuna.

Osim osumnjičenika kazneno su prijavljene još tri osobe zbog sumnje da su počinile kažnjiva djela zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tome kažnjivom djelu. Riječ je u punoljetnima hrvatskim državljanima iz Osijeka i Đakova, koji su osumnjičeniku pomagali u kupnji i procjeni nekretnina kao sredstvu osiguranja povrata preuzete pšenice, odnosno omogućavanjem transakcija u daljnjoj prodaji pšenice i podizanju novca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara