Osijek: Privedeno troje stranih državljana zbog pokušaja iznude

TROJICA državljana Srbije i Crne Gore (SiCG) privedena su u petak uvečer u Istražni centar osječkoga Županijskoga suda zbog sumnje u kazneno djelo pokušaja iznude, doznaje se danas u osječkobaranjskoj Policijskoj upravi.

Nakon kriminalističke obrade strani državljani privedeni su zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaja iznude nad jednim osječkim poduzetnikom, a zbog interesa istrage dosad se nije željelo izlaziti u javnost s tim informacijama, rekao je Hini načelnik Ureda načelnika osječko-baranjske PU Stipo Rimac.

Najavio je da se više pojedinosti, nakon dogovora policije i nadležnog Državnog odvjetništva, može očekivati sutra.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica privedenih državljana SiCG danas su saslušana u Istražnom centru osječkog Županijskoga suda, a odluka o njihovu eventualnom zadržavanju u pritvoru bit će poznata poslije 17 sati.

Neslužbeno se doznaje da je iznuda pokušana nad osječkim poduzetnikom S. M., vlasnikom tvrtke "Mijok - Magazin", od kojega su državljani SiCG zatražili da jednom beogradskom poduzeću vrati navodni dug od nekoliko stotina tisuća eura.

Nakon prijetnji upućenih njegovoj obitelji S. M. je o događaju obavijestio policiju, koja je osumnjičene u petak uvečer privela u istražni centar osječkoga Županijskoga suda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara