OSIJEK: PUSIĆ O REFORMI VISOKOG školstva

Predsjednica Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić ocijenila je večeras u Osijeku kako Hrvatska ne može konkurirati jeftinom industrijskom radnom snagom, ali može visoko školovanom radnom snagom, jer ima tradiciju i može biti konkurentna u Europi. L

Govoreći na predstavljanju stranačkog projekta "U društvo znanja s HNS-om", Pusić je ocijenila kako je reforma sustava znanosti i visokog školstva jednako važna kao i gospodarski razvoj te da HNS "tu reformu smatra razvojnom strategijom za društvo i gospodarstvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Hrvatska ima kompliciranu početnu poziciju zbog nešto više od sedam posto fakultetski školovanih ljudi te 18,9 posto stanovništva bez završene osnovne škole. Ako želimo dosegnuti razinu funkcioniranja srednje razvijenih europskih zemalja, u što kraće vrijeme 30 posto stanovništva mora steći visoku i višu naobrazbu", ustvrdila je Pusić.

O reformi visokog školstva govorili su prorektor riječkog Sveučilišta i jedan od autora HNS-ova reformskog programa dr. Pero Lučin te kao nestranačka osoba rektorica osječkoga Sveučilišta dr. Gordana Kralik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara