Osijek: Roditelji poginulih hrvatskih branitelja traže više dostojanstva

PREDSJEDNIK Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Osječko-baranjske županije Oto Farkaš na večerašnjoj je redovitoj izvještajnoj skupštini istaknuo da će se boriti protiv svih oblika kriminaliziranja Domovinskog rata te tražiti preko međunarodnih tijela zaštitu stečenih prava obitelji poginulih hrvatskih branitelja.

Dok smo živi, nećemo dopustiti da se zaborave naša djeca koja su dala svoje živote za Hrvatsku, kazao je predsjednik Udruge podsjetivši da su među članovima Udruge i roditelji koji su izgubili po dvoje djece.

Naši su članovi sve stariji i polako umiru "pa nam je teško što se o nama i našoj poginuloj djeci sve manje brine", kazao je Farkaš. Udruga ima 500 članova, a kao velika teškoća u radu istaknut je nedostatak novca. Nezadovoljni smo odnosom Županije prema nama, jer nam je, primjerice, "prošle godine iz proračuna Županija dodijelila samo 10.000 kuna, a 6000 kuna smo potrošili za dan Svih Svetih, jer smo obišli 500 grobova naše djece i zapalili svijeće i položili cvijeće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Farkaš je važnim događajem ocijenio otvaranje spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata Osječko-baranjske županije 2. lipnja u Osijeku na Dan Osječko-baranjske županije.

Spomen-obilježje u središtu grada radi se po idejnom rješenju arhitekata Sabine Majdandžić (Osijek), Koraljke Brebrić (Zagreb), Mirka Buvinića (Zagreb), Maje Furlan-Zimermann (Zagreb) i Siniše Glušice (Karlovac). Spomenik s 2,5 milijuna kuna financiraju Osječko-baranjska županija i grad Osijek u jednaku omjeru, a Ministarstvo hrvatskih branitelja pomoglo je sa 100.000 kuna.

(Hina) vs mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara