Osijek: SBS o privatizaciji osječke mljekarske tvrtke IPK Mie

Slavonskobaranjski sindikat (SBS) najavio je danas sindikalne akcije, pa i štrajkove , ako se u idućih osam dana s njemačkom tvrtkom "Meggle" ne postigne sporazum koji bi tom poduzeću omogućio da postane strateški partner osječke mljekarske tvrtke IPK "Mia" dd.

Predsjednik toga sindikata Ivan Mačaš na današnjoj je konferenciji za novinare rekao kako, u slučaju nepostizanja dogovora, ima pravo optužiti većinskog vlasnika mljekare, tvrtku "Kandit" iz sustava kombinata IPK, i njezina predsjednika uprave Josipa Pavića "za neprijateljsko preuzimanje većinskog paketa IPK "Mie"".

"Spremni smo poduzeti sve mjere, dopuštene i nedopuštene, jer nemamo kamo ako ne budemo radikalno stali u zaštitu radničkih prava", ustvrdio je Mačaš.

On tvrdi kako nikakav dogovor s predstavnicima "Megglea" do sada nije postignut te da se za radnike i kooperante tako produžava stanje neizvjesnosti zbog čega su, kako tvrdi, mnogi kooperanti počeli isporučivati mlijeko "Luri" i "Vindiji".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki subjekti uzimaju si za pravo da produžavaju tu agoniju, a konkretno mislimo na novoga većinskog vlasnika Kandit dd i Josipa Pavića", ustvrdio je Mačaš dodavši kako su Nadzornom odboru prije dva mjeseca, po uzoru na neke pogone IPK, predložili otkup dionica putem radničkog dioničarstva, ali da nisu dobili nikakav službeni odgovor.

Rekao je kako su predstavnici "Megglea" na današnjem sastanku s predstavnicima sindikata i malih dioničara potvrdili kako u modernizaciju proizvodnje namjeravaju uložiti oko pet milijuna eura i da će poštivati prava radnika iz kolektivnog ugovora te da sindikat nema povjerenja u ulagače poput "Lure", jer se boji mogućeg gašenja proizvodnje.

(Hina)xvuč yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara