Osijek: SDP o konsolidaciji stranke

NOVOIZABRANO vodstvo osječkobaranjske županijske organizacije SDP-a u idućem će razdoblju konsolidirati i jačati ustroj stranke te je pripremati za redovite lokalne izbore iduće godine, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare županijskoga stranačkog vodstva.

Predsjedništvo SDP-a u listopadu je prošle godine, nakon unutarstranačkih sukoba, koje su predvodili tadašnji predsjednik županijskog SDP-a Željko Malević i potpredsjednik stranke Mato Arlović, raspustilo Županijski odbor SDP-a i za povjerenika imenovalo Milana Salajića.

Novi predsjednik Županijskog odbora Miroslav Pavlinić kazao je kako će pozornost biti usmjerena i na rad Županijske skupštine, u kojoj se, kako smatra, "parlamentarizam svodi na pitanje većine i broja glasova, a Županija funkcionira na temelju autokratskog odlučivanja".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit Pavlinić je zanijekao sukob đakovačke i osječke organizacije SDP-a, a također na novinarski upit odgovorio je kako bivši predsjednik županijskog SDP-a Željko Malević nije kandidiran ni za jednu dužnost na idućoj središnjoj izbornoj konvenciji stranke u Zagrebu.

Potpredsjednik ŽO-a Darko Tivanovac kazao je kako su loši izborni rezultati stranke na županijskoj razini odraz prijašnjega lošeg rada. Na novinarski upit zašto je izborna konvencija županijskog SDP-a održana 16. travnja bila zatvorena za javnost, odgovorio je da je tako odlučeno jer su osječko-baranjski SDP-ovci imali štošta reći jedni drugima, a da to i nije bilo uvijek lijepo te da je bilo mnogo emocionalnih istupa i ozbiljnih zamjerka na rad bivšega županijskog stranačkog vodstva.

Pavlinić je objasnio kako su bili svjesni da će zatvaranje konvencije za javnost biti negativno prihvaćena, ali da bi prenošenje unutarstranačkih rasprava u javnost bilo štetnije i negativnije za stranku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara