Osijek: SDP podupire župana Bognara

OSJEČKO-BARANJSKI SDP podržava župana Ladislava Bognara i tražit će da se u Županijskoj skupštini ponovno glasuje o povjerenju županu, a protivi se metodama poziva na javni linč koje provodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare čelnika županijskoga SDPa u Osijeku.

Bognar na posljednjoj sjednici Skupšine nije dobio povjerenje većine vijećnika, a Klub vijećnika HDZ-a, koji je pokrenuo postupak glasovanja o povjerenju, najavio je da će, demokratskim metodama, onemogućiti održavanje idućih sjednica Skupštine, dok župan ne podnese ostavku.

Predsjednik osječko-baranjskog SDP-a Željko Malević ocijenio je da ´navodno demokratizirani HDZ´ svojim postupcima pokušava revidirati volju birača i bez izbora vratiti se na vlast u Županiji.

´Riječ je o nasilničkim metodama pozivanja na javni linč i širenju straha. Usporediti župana, koji nikada nije bio umiješan ni u kakve afere, s diktatorom Causescuom te pozvati narod da presudi diktatoru nešto je posve nezabilježeno u novijoj hrvatskoj političkoj povijesti´, rekao je Malević ocijenivši takve metode ´nedopustivim´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako će SDP, nakon nedavnog dogovora stranaka županijske koalicije (SDP, LS, HSS, HSLS) tražiti ponovno glasovanje o povjerenju županu Bognaru, istaknuvši da ´ako ne bude povjerenja, nema ni koalicije´.

Kazao je kako su najave nekih dužnosnika HDZ-a o ´institucionalnim i izvaninstitucionalnim načinima borbe, ´događanju naroda´, zauzimanju zgrade Županijske skupštine i sprječavanju ulaza vijećnicima stvari koje su potpuno izvan zakona i predstavljaju udar na demokraciju´.

´Ako toga bude, mi ćemo se kao vlast znati ponašati. Ne znam koja su to demokratska sredstva koja dopuštaju bilo kome da onemogući skupštinsku većinu da obavlja dužnost koju su joj povjerili birači´, rekao je Malević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara