Osijek: Stranke koalicije podupiru župana Bognara

PREDSJEDNIK osječkobaranjskoga SDP-a Željko Malević izjavio je danas u Osijeku da su stranke vladajuće županijske koalicije (SDP, LS, HSS i HSLS) na nedavnom sastanku zaključile kako podupiru župana Ladislava Bognara (SDP) i opstanak vladajuće koalicije u toj županiji.

Klub vijećnika HDZ-a pokrenuo je postupak glasovanja o povjerenju županu Bognaru zbog, kako drži, kršenja odluka Skupštine i protustatutarnog ponašanja u vezi s poslovanjem osječke Slobodne zone, o čemu će se glasovati na tematskoj sjednici Skupštine, zakazanoj za petak, 20. prosinca.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa županom Bognarom Malević je ustvrdio kako stranke koalicije ´s indignacijom odbacuju sve špekulacije oko eventualnih iskakanja iz koalicijskog dogovora´ te da podupiru i izglasavanje županijskoga proračuna. Ocijenio je kako je takvo stajalište izraz odgovornosti prema biračima, koji su koaliciji dali većinsko povjerenje te da koalicija neće dopustiti ´da se manipulacijama i lažima dovodi u pitanje dignitet vlasti i birača koji su ju izabrali´.

Župan Bognar odbacio je medijske špekulacije po kojima je on najavio čistku i smjenjivanje HDZ-ovih kadrova u županijskim ustanovama i tvrtkama kazavši kako će se smijeniti ´oni kadrovi koji rade loše, stvaraju gubitke i nesolidno posluju´. Dodao je da su HDZ-ovi skupštinski vijećnici u prijedlogu za glasovanje o povjerenju iznijeli niz neistina, ocijenivši to ´neodgovornim ponašanjem´. Izrazio je nadu da će prestati djelovanje onih ´koji ovu županiju žele zadržati kao područje bezakonja i političkih intriga´ te da će se to područje okrenuti razvoju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara