osijek: stranke vladajuće koalicije ponovile potporu županu

Stranke vladajuće koalicije u osječkobaranjskoj Županijskoj skupštini SDP, HSLS, HSS i LS na današnjem su sastanku ponovno izrazile potporu županu Ladislavu Bognaru (SDP) te najavile da će na jednoj od idućih sjednica Skupštine ponovno zatražiti glasovanje o povjerenju županu.

Bognar na nedavnoj sjednici Skupštine nije dobio većinsko povjerenje vijećnika, a Klub vijećnika HDZ-a, koji je i pokrenuo postupak glasovanja o povjerenju, zatražio je njegovu ostavku te najavio da će demokratskim metodama opstruirati svaku iduću sjednicu Županijske skupštine, dok župan ne odstupi s dužnosti.

Klub vijećnika HDZ-a pokrenuo je postupak glasovanja o povjerenju Bognaru zbog, kako smatraju kršenja odluka županijske Skupštine u vezi s poslovanjem i dokapitalizacijom osječke Slobodne zone. Župan Bognar je na sjednici Županijske skupštine odbacio te optužbe, ustvrdivši da je za stanje u Slobodnoj zoni odgovorna nedavno smijenjena uprava koja je opstruirala odluke Poglavarstava i Skupštine.

Iznoseći zajedničke zaključke na konferenciji za novinare nakon današnjeg sastanka vladajuće koalicije, Bognar je rekao da koalicija ´podržava Poglavarstvo i župana´ te kako će najvjerojatnije on osobno zatražiti ponovno glasovanje o povjerenju jer, kako smatra, ´ima takvu mogućnost´.

Budući da je na spomenutoj skupštinskoj sjednici nekoliko vijećnika vladajuće koalicije podržalo inicijativu HDZ-a, županijski čelnici koalicijskih stranaka najavili su da će sa svojim vijećnicima raspraviti pitanja poštivanja stranačkih odluka i odgovornosti prema koaliciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara