Osijek: U čišćenju snijega pomažu hrvatska vojska i zatvorenici

ZBOG velike količine snijega vojska je jučer i danas čistila prilaze osječkoj Kliničkoj bolnici, a u jednoj od glavnih osječkih ulica Europskoj aveniji snijeg su čistili i osječki zatvorenici.

Visina je snijega u Osijeku 50-ak centimetra, ali na pojedinim mjestima zbog nanosa vjetra i puno veća.

Na Traumatološkom odjelu Kliničke bolnice Osijek jučer je pomoć zatražilo 30-ak Osječana, a danas tek nekoliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osječani uglavnom koriste javni prijevoz koji funkcionira, jer do svojih automobila ili ne mogu doći, ili nemaju gdje parkirati, budući da parkirališta nisu očišćena.

Osječani sve više izražavaju nezadovoljstvo zimskim službama koje snijeg ne odvoze nego samo ralicama prebacuju s jednog mjesta na drugo.

Isti problem muči i stanovnike Baranje. Zbog velikih količina snijega mještani Batine sami su napravili ralicu i čiste snijeg. Po riječima Đure Molnara, predsjednika Mjesnog odbora Batine, tom mjestu ponovno prijeti visok vodostaj Dunava. Prije tri dana proglašene su redovne mjere obrane od poplave, kada je vodostaj iznosio plus 510. Danas je na vodomjeru zabilježeno 528 centimetara, ali na svu sreću, istaknuo je Molnar, Dunav trenutačno stagnira. Kao poseban problem istaknuo je bojazan od poplava kada se snijeg počne topiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara