Osijek: U osnovnim i srednjim školama veliki odaziv na štrajk

POVJERENSTVO Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske za Osječkobaranjsku županiju izvijestilo je danas da je u prijepodnevnoj smjeni od 29 srednjih škola radila samo jedna, i to djelomično, a štrajku se odazvalo 94 posto sindikalnog članstva, odnosno 85,6 posto ukupno zaposlenih u tim ustanovama.

Županijska povjerenica Marica Azenić rekla je Hini da su obavljani samo poslovi koji se, temeljem kolektivnog ugovora, ne prekidaju ni tijekom štrajka, poput prehrane u domovima i grijanja.

Ocijenila je kako je štrajk u potpunosti ostvario svoj cilj, odnosno poslao poruku da se stanje u školstvu mora odmah promijeniti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijska povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja Jasna Lederer izjavila je kako su od 69 osnovnih škola podaci dosad prikupljeni za 41 školu, od kojih samo u dvije škole odaziv na štrajk nije bio stopostotan.

U oba sindikalna povjereništva kažu da nisu zabilježeni nikakvi problemi u provedbi štrajka ili komunikaciji s ravnateljima.

Po podacima Odsjeka za prosvjetu županijskog Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji, u prijepodnevnoj smjeni od 101 osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove njih 85 nije radilo, 12 je radilo djelomično, a četiri je radilo normalno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara