Osijek: Ugovor o planu navodnjavanja

Predstavnici Osječkobaranjske županije i osječke tvrtke "Hidroing" potpisali su danas u Osijeku ugovor o izradi plana navodnjavanja za područje te županije, vrijedan 1,3 milijuna kuna, a u pedesetpostotnim iznosima izradu plana financirat će Županija i Hrvatske vode.

Župan Krešimir Bubalo rekao je kako je Osječko-baranjska županija prva u Hrvatskoj koja je pokrenula izradu plana navodnjavanja na cjelokupnom svom području, dodavši da će taj plan, čiji se završetak očekuje u roku od 10 mjeseci, biti dio državnog plana navodnjavanja.

Planom će se definirati područja i prioriteti navodnjavanja u Županiji, u kojoj se do ove godine navodnjavalo svega 311 hektara poljoprivrednih površina, a uz sufinanciranje kapitalnih projekata u navodnjavanju te su površine ove godine povećane na 412 hektara. Taj je plan osnovni preduvjet za daljnje aktivnosti navodnjavanja i iduće godine očekujemo još veća kapitalna ulaganja u toj djelatnosti, dodao je Bubalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Direktor "Hidroinga" Vjekoslav Abičić rekao je kako izrada dokumenta predviđa planiranje navodnjavanja u toj županiji na području od 260.000 hektara.

Direktor osječkog vodno-gospodarskog odjela "Hrvatskih voda" Zoran Đuroković ocijenio je kako su trenutačno navodnjavane površine u RH, od oko 6000 hektara, ispod svjetskih i europskih standarda, pa je izrada planova navodnjavanja prigoda za pomoć razvoju Osječko-baranjske županije i cijele Hrvatske.

(Hina) xivuč ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara