Osijek: Veći dio braniteljskih udruga odbio doći na sastanak u policiju

Čelnici Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Osječkobaranjske županije danas su, nakon sastanka održanog u vezi s pozivom načelnika PU osječkobaranjske Vladimira Fabera da dođu na obavijesni razgovor u policiju, poručili kako bi "bilo bolje da policija istražuje problem droge i kriminala u Osijeku, a ne da uznemirava hrvatske branitelje".

Na konferenciji za novinare poslije sastanka predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Šimun Bubalo neprimjerenim je ocijenio poziv načelnika policije na obavijesni razgovor vezan uz događanja u Osijeku 1991. i 1992.

"Mi koji smo branili ovaj grad i građani Osijeka najbolje znamo što se tu događalo i ne treba nam o tome pričati načelnik Faber", rekao je Bubalo.

Predsjednik Udruge logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko-baranjske županije Tomislav Hajduković sramotnim drži da se "Odonisa Hodžića, čovjeka koji je 707 dana proveo u srpskim logorima, noću poput kriminalca poziva na informativni razgovor".

Miljenko Kolobarić, predsjednik osječke HVIDR-e koja je prije dva dana organizirala konferenciju za novinare na kojoj je Hodžić optužio osječku policiju za protuustavno privođenje i traženje da potpiše prazan papir s ciljem da se kompromitira Branimir Glavaš, rekao je da "policija to sada demantira i poziva ih na ispiranje mozga".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 11 udruga proizašlih iz Domovinskog rata, koliko ih je obuhvaćeno Koordinacijom udruga, četiri su najavile odlazak na sastanak s načelnikom Faberom.

Predsjednica Koordinacije udruga Zlata Valet rekla je kako će "na sastanku tražiti da se provede postupak i utvrđivanje krivca za sve ubijene u Osijeku tijekom Domovinskog rata". Darko Nađ, u ime Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, izrazio je nezadovoljstvo "što se istražuje smrt dijela građana, a ne vodi prava akcija za traženje nestalih i ubijenih hrvatskih branitelja i civila".

Nakon konferencije za novinare predstavnici četiriju udruge stradalnika otišli su na sastanak s Faberom, koji je zatvoren za javnost.

(Hina) xvsik ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara