Osijek: Za posjet svetoga oca osigurana medicinska skrb

ZA VRIJEME posjeta Svetoga Oca, koji će u Osijeku i Đakovu boraviti 7. lipnja, osigurana je medicinska skrb i za Ivana Pavla II. i za oko 150.000 hodočasnika, izvijestio je danas dr. Ivan Jurić, voditelj Medicinskog odbora za doček Svetoga Oca u Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji.

Uz osječku Kliničku bolnicu i Službu hitne medicinske pomoći, 7. lipnja će raditi i svi osječki domovi zdravlja.

U svakom od 39 polja na prostoru liturgijskog slavlja u osječkoj Športskoj zračnoj luci uz liječnike bit će ekipe s ukupno 370 medicinskih volontera prepoznatljivih po bijelim pregačama i kapama sa znakom Crvenog križa. Među volonterima će biti i studenti Medicinskog fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predviđen je i stacionarni dio sa šest šatora u kojima će biti po deset kreveta te dežurni liječnici internisti, anesteziolozi i više medicinske sestre.

Dr. Dubravko Habek, ravnatelja Kiničke bolnice Osijek, rekao je kako je bolnica spremna, ali da se na dan posjeta Svetoga Oca ne preporučuju posjeti bolesnicima.

Hodočasnicima se preporučuje pridržavanje uputa koje su dobili u župama, prije svega da ne nose sa sobom lako pokvarljivu hranu, da ponesu vodu i odjenu svijetlu odjeću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara