Osijek: Završen projekt savjetodavne pomoći poduzećima

U Osijeku je danas obilježen završetak projekta savjetodavne pomoći poduzećima u Osječkobaranjskoj i Vukovarskosrijemskoj županiji, koji je s 200.000 dolara financirala Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a provodila Udruga poslovnih savjetnika.

U tijeku provedbe programa, započete u lipnju ove godine, izabrani poslovni savjetnici prolazlili su multidisciplinarnu izobrazbu, a zatim su stečena znanja primjenjivali analizirajući stanje i poslovne izglede u četirima poduzećima: osječkoj Pivovari i tvrtki "Kanaan" iz Radikovaca u Osječko-baranjskoj županiji, te Poljoprivrednoj zadrugi "Lovas" i tvrtki "Lipovac" d.d. iz Vukovarsko-srijemske županije.

Direktor USAID-a za Hrvatsku William Jeffers kazao je kako je riječ o programu pomoći lokalnim privatnim tvrtkama, s nakanom da povećaju konkuretnost i prihode te uvedu međunarodne poslovne standarde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poslovni savjetnici važni su za prijenos novih znanja i tehnologija, a programom smo željeli potaknuti razvoj poduzetništva i zapošljavanje u ovoj regiji, ocijenio je Jeffers.

Pročelnik Agencije za razvoj Osječko-baranjske županije Miroslav Varga podsjetio je na važnu ulogu poslovnih savjetnika u provedbi planiranih poslovnih ciljeva u lokalnim poduzećima.

(Hina) ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara