Osijek: završena Revija filmskog i video stvaralaštva

Dodjelom nagrada i priznanja u Osijeku je danas završila 36. revija hrvatskoga filmskog i video stvaralaštva na kojoj su od 26. studenoga predstavljena ovogodišnja ostvarenja domaće neprofesijske i nekomercijalne produkcije.

Prvu je nagradu ocjenjivački sud dodijelio jednominutnom animiranom filmu Jadranka Lopatića "Mojsije", te dokumentarnom filmu Maria Papića "Prije kiše". Dodijeljene su i tri druge nagrade, pet filmova osvojilo je treću nagradu, a osam autora dobilo je diplome.

Posebna diploma ocjenjivačkog suda pripala je autoru Tomislavu Gotovcu.

Od 134 pristigla ostvarenja ocjenjivački sud, kojim je predsjedao redatelj Petar Krelja, za prikazivanje je odabrao 55.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Program se proteklih dana odvijao u šest filmskih ciklusa, u kojima su prikazivani igrani, dokumentarni, animirani i jednominutni filmovi, od kojih su neki već prikazani na ovogodišnjim festivalima, a neki su snimljeni za tu priredbu.

Autorima i organizatorima zahvalili su osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić, tajnik Organizacijskog odbora Branko Hrpka i dopredsjednik Hrvatskoga filmskog saveza (HFS) Željko Balog.

Reviju hrvatskog filmskog i video stvaralaštva organizirali su HFS i osječki Video-klub "Mursa", a održala se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.

(Hina) xivuč ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara