Osijek: Zbog incidenta s policijom Alen Prnjat podnio ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća

PREDSJEDNIK Gradskog vijeća Osijeka Alen Prnjat (SDP) najavio je danas da podnosi ostavku na to mjesto zbog, kako je rekao, osobne odgovornosti prema javnosti i građanima, a u vezi s jučerašnjim incidentom s osječkom policijom.

"Krivo mi je i žao te osjećam dio svoje odgovornosti prema građanima zbog nemilog događaja te (...) podnosim ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća", priopćio je danas Prnjat.

Jučer rano ujutro osječka prometna policija zaustavila je automobil u kojem je bio i Alen Prnjat, koji je prema izvješću policije "vrijeđao policajce, odbio alkotestiranje premda je bio u vidno alkoholiziranom stanju, te je nakon samoinicijativnog dolaska u PU Osječko-baranjsku i nastavljenog vrijeđanja, priveden jučer kod prekršajnog suca".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajnik SDP-a Igor Dragovan izjavio je danas kako SDP izražava žaljenje zbog incidenta koji se dogodio, dodavši kako javne osobe moraju voditi računa o svom ponašanju. Takvi postupci podrazumijevaju i određene konzekvence, a stav SDP je o tome jasan, kazao je Dragovan. Dodao je kako je Alen Prnjat izrazio žaljenje te da će zbog svega podnijeti ostavku na mjesto predsjednika osječkog Gradskog vijeća.

Osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić kazao je kako "javne osobe podliježu drukčijim kriterijima koji prije svega podrazumijevaju osudu javnosti za eventualna neprilična ponašanja". "Prnjat nije član moje stranke i ja njegovu odluku na podnošenje ostavke ne mogu komentirati. O tome će sud donijeti Gradsko vijeće kojemu i podnosi ostavku", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara