Osijek: Znanstveni skup u povodu dana reformacije

U povodu Dana reformacije, 31. listopada, na Evanđeoskoteološkom fakultetu u Osijeku večeras je završen dvodnevni znanstveni skup "Reformacijska misao i utjecaj nekad i danas" na kojem su sudjelovali istaknuti teolozi iz Hrvatske i Europe.

Rektor Evanđeosko-teološkog fakulteta prof. dr. Peter Kuzmič tom je prigodom podsjetio da je "reformacija koja se dogodila u 16. stoljeću uzdrmala ondašnju crkvenu hijerarhiju", te da se i danas Crkva mora stalno obnavljati i odgovarati izozovima vremena. "Današnjem čovjeku riječ Evanđelja treba naviještati na suvremen način", rekao je prof. dr. Kuzmič.

O medijskoj zastupljenosti ekumenskih i međureligijskih tema na Hrvatskoj televiziji govorio je urednik Religijskog programa Augustin Bašić. Rekao je da su te teme marginalizirane, dodajući kako se, nažalost, još ne prepoznaje važnost njihova praćenja ni praćenja manjinskih vjerskih zajednica. "Upravo su te teme važan doprinos na putu hrvatske prilagodbe ulasku u Europsku uniju", ocijenio je Augustin Bašić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnja proslava Dana reformacije u Hrvatskoj održat će se sutra u povijesnoj evangeličkoj luteranskoj crkvi u Osijeku, gdje će bogoslužje predvoditi evangelički župnik Branko Berić i seniorka Seja Uimomenen.

(Hina) xvs ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara