Osijek: Župan Bognar bi mogao odustati od ostavke

OSJEČKO-BARANJSKI župan Ladislav Bognar (SDP) najavio je danas da bi na sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine mogao odustati od ostavke na svoju dužnost.

Na današnjoj konferenciji za novinare Bognar je kazao kako je to moguće ako se o tome dogovori s Klubom vijećnika SDP-a i ostalim klubovima vijećnika u županijskoj koaliciji (SDP, LS, HSS, HSLS).

Bognar je kazao kako je najavio da će podnijeti ostavku kako bi Poglavarstvo moglo raditi dok se ne izabere novi župan i Poglavarstvo i ne sredi stanje u županijskoj koaliciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Na žalost, to vrijeme nisu dobro iskoristili i ovo što se sada događa u koaliciji ne vodi tomu. Time su prestali razlozi za moju ostavku i još je mogu povući ako koalicijski vijećnički klubovi budu smatrali da će to zaustaviti krizu u Županiji´, rekao je Bognar, dodavši kako je to moguće samo ako za to bude dostatno glasova.

Ako koalicija odluči da za to nema dosta glasova, i to će biti legalno, rekao je, ustvrdivši kako su odnosi među koalicijskim strankama poremećeni kad su po dva vijećnika HSS-a i HSLS-a 19. prosinca prošle godine glasovali za HDZ-ov prijedlog da mu se iskaže nepovjerenje.

Bognar je odbacio utemeljenost kaznenih prijava koje je protiv njega i članova Uprave Slobodne zone jučer podnio Klub vijećnika HDZ-a. Ocijenio je da se županijski HDZ uspaničio jer su otkrivene, kako je rekao, čudna, sumnjiva i kažnjiva djela u toj tvrtki za HDZ-ove vladavine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara