Osijek: Župan Bognar o radu poglavarstva u ovoj godini

Osječkobaranjski župan Ladislav Bognar (SDP) izjavio je danas u Osijeku kako će Županijsko poglavarstvo ove godine ulagati u vodoopskrbu, nastaviti ulaganja u malo gospodarstvo i poljoprivredu.

Na konferenciji za novinare Bognar je kazao kako je država izdvojila znatan novac za ulaganje u vodoopskrbu, koji se mora udružiti s novcem Županije i jedinica lokalne samouprave. Dodao je da će Županija nastaviti sređivati upisnike poljoprivrednih gospodarstava i privatizaciju državne poljoprivredne zemlje.

Župan je rekao da je prošle godine u poslovne zone i poduzetništvo uloženo oko 5,5 milijuna kuna, u poljoprivredu i razminiranje poljoprivredne zemlje oko 6,5 milijuna kuna i društvene djelatnosti 115 milijuna kuna.

Pročelnica županijskoga Ureda za društvene djelatnosti Ljerka Dobaj-Ristić (LS) odbacila je nedavne optužbe sveučilišne udruge Hrvatske akademske zajednice da su se županijske stipendije dodjeljivale po političkim kriterijima.

Po njezinim riječima uvjeti za dodjelu bili su vrlo strogi, poput prosjeka ocjena od najmanje 4 pa, kako smatra, dio studenata je ogorčen jer nije ispunio uvjete. Pozvala je tu udrugu da javno podastre podatke o političkim kriterijima za dodjelu stipendija ako ih ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon konferencije za novinare županijskih predstavnika pred zgradom Poglavarstva konferenciju za novinare održalo je desetak članova Nezavisne udruga studenata. Istaknuli su da prosvjeduju zbog kriterija političke podobnosti pri dodjeli stipendija te su pozvali župana Bognara da podnese ostavku.

Dopredsjednik Udruge Goran Kuna izjavio je kako su studenti, koji nisu dobili stipendiju, odbijeni ´jer nisu istog političkog opredjeljenja kao župan Bognar´ te da ´kriteriji nisu ni mogli biti drukčiji jer je glavna županova savjetnica bila Ljerka Dobaj-Ristić´.

Ona je, smatra Kuna, na taj položaj došla ponajviše zato što joj je suprug Ramir Ristić (LS) predsjednik Županijske skupštine.

Predstavnici Udruge također su rekli da župan Bognar treba objasniti ´po kojem kriteriju djeca, rođaci i pristaše SDP-ovaca ispunjavaju sve uvjete za primanje pomoći´ te kako su pojedini članovi SDP-a i osobe bliske vlasti ´dobili na desetke tisuća kuna za poslijediplomske studije i razna putovanja po Europi´.

Voditelj županijskog Odjela za odnose s javnošću Goran Flauder pozvao je članove Udruge na razgovor sa županom kako bi dobili odgovore na svoja pitanja, što su oni odbili, objasnivši da se župan oglušivao na njihove pozive.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara