Osijek: Županija financira znanstvene projekte

OSJEČKOBARANJSKI župan Krešimir Bubalo i predstavnici osječkog Poljoprivrednog fakulteta i Poljoprivrednog instituta potpisali su danas Ugovor o sufinanciranju razvojnih projekata za unaprjeđivanje poljoprivredne proizvodnje na obiteljskim gospodarstvima.

Riječ je o devet projekata koje rade znanstveni djelatnici Poljoprivrednog fakulteta i dva koji radi Poljoprivredni institut, a svi su u skladu s prioritetima koje je istaknulo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Odnose se na unaprjeđivanje stočarske, voćarske, vinogradarske i povrtlarske proizvodnje, zatim na usklađivanje sa zakonodavstvom EU, zaštitu bilja itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prodekan Poljoprivrednog fakulteta Željko Bukvić rekao je kako je "ovakav način uključivanja Županije u znanstvenu izradu projekata s ciljem pomoći obiteljskim gospodarstvima, povećanja poljoprivredne i stočarske proizvodnje, jedinstven primjer u Hrvatskoj". "Taj primjer trebaju slijediti i ostale županije, posebice u vrijeme prilagodbe ulaska Hrvatske u Eu", dodao je Bukvić koji je u ime fakulteta potpisao ugovor.

Osječko-baranjska županija za sufinaciranje tih programa izdvojila je 500.000 kuna, kazao je osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo.

U ime osječkog Poljoprivrednog instituta ugovor je potpisao ravnatelj Josip Kovačević.

Potpsivanju ugovora bila je nazočna i rektorica osječkog Svučilišta Gordana Kralik.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara