Osijek: županijske i gradske vlasti o zajedničkim projektima

Izaslanstva Osječkobaranjske županije i grada Osijeka na današnjem su se sastanku u Osijeku suglasila da se u roku od sedam dana pripremi prijedlog sporazuma, kojim bi se reguliralo uključivanje županije u obnovu središnjeg osječkog Trga Ante Starčevića.

Župan Krešimir Bubalo rekao je kako je ovogodišnji županijski proračun, nakon rješavanja svih kreditnih obveza, rasterećen i da je na raspolaganju ostalo proračunskog novca, koji je županija spremna uložiti u obnovu središnjeg osječkog trga.

Predstavnici gradskih vlasti, na čelu s gradonačelnikom Zlatkom Kramarićem, izvijestili su kako grad planira izgradnju poduzetničke zone, na prostoru sadašnje Sportsko-poslovno zračne luke "Osijek-Čepin", koja bi se trebala izmjestiti na područje Zračne luke "Klisa", uz prethodnu izmjenu županijskog prostornog plana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnici županije napomenuli su kako se županijski prostorni plan ne može izmijeniti dok Vlada prethodno ne izmijeni državnu strategiju prostornog uređenja, kojom bi bilo predviđeno da Osijek, umjesto dvije, ima jednu zračnu luku.(Hina) xivuč yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara