Osječane iznenadio bijeli prah u zraku

OSJEČANE koji su se danas našli u blizini osječke luke Tranzit u Donjeg gradu danas je iznenadio bijeli prah koji je prekrio obližnje područje. Među dijelom građana nastala je panika jer su zbog praha navodno otežano disali, te nisu znali o kakvoj je materiji riječ.

Iz ŽC 112 Osijek, međutim, tvrde kako nema razloga za brigu. "Građani su pravovremeno reagirali, na teren je istog trena poslana Sanitarna inspekcija. Radilo se o tome da su radnici u luci pretovarali vreće s umjetnim gnojivom pri čemu je došlo do rasprostranjivanja prašine po ulici. Međutim, nije došlo do veće štete tipa istjecanja u rijeku ili daljnjeg širenja praha", kažu u ŽC 112 Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident su, kako nam također kažu iz osječkog ŽC 112, najvjerojatnije prijavili kupači i ribići koji su se našli u blizini istovaranja vreća, no zaprimljenih dojava iz daljnjeg gradskog područja, primjerice centra, nije bilo. ŽC 112 nije zaprimio nikakve dojave o građanima koji su zbog udisanja praha pretrpjeli ozljede.

"U gnojivu se nalazi amonijak, pa je vjerojatno to izazivalo kašalj, a i zbog vrućine je vjerojatno sve to bilo malo nezgodno, no sve je pod kontrolom", kažu iz ŽC 112 Osijek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara