Osječka galerija odbila provesti odluku Županijske skupštine

STRUČNO vijeće osječke Galerije likovnih umjetnosti odbilo je danas provesti nedavnu odluku osječkobaranjske Županijske skupštine o imenovanju mr. Jelice Ambruš za novu ravnateljicu Galerije.

U pisanoj odluci dostavljenoj medijima navodi se kako Vijeće ne može prihvatiti takvu odluku jer smatra da si je Skupština "na nezakonit način priskrbila kvorum, protiv statuta i poslovnika o radu Skupštine, pa su sve skupštinske odluke takve Županijske skupštine nelegalne i protuzakonite".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvadeset šest oporbenih vijećnika HDZ-a, HSP-a i HSLS-a u travnju je podnijelo ostavke na svoje mandate i zatražilo raspuštanje Skupštine smatrajući da je izgubila kvorum, dok koalicija na vlasti u Županiji tvrdi da, zamjenom vijećnika koji je iz HSS-a prešao u HDZ i dao ostavku, ima zakoniti kvorum.

Stručno vijeće osječke Galerije zaklučilo je da "ne može prihvatiti protuzakonito imenovanje Jelice Ambruš za ravnateljicu" te da će, osim neizvršavanja primopredaje dužnosti, "poduzeti pravne korake da bi se odgovorni za takvo nezakonito postupanje kaznili", ističe se u odluci koju je potpisala predsjednica toga tijela Branka Balen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara