Osječki centar za mir osudio usporedbe župana Bognara s Ceausescuom

OSJEČKI Centar za mir, nenasilje i ljudska prava osudio je danas čin predstavnika osječkoga i županijskoga HDZa koji su osječkobaranjskog župana Ladislava Bognara usporedili s negdašnjim rumunjskim diktatorom Nicoalaem Ceausescuom.

Župana Bognara, koji na nedavnoj sjednici Županijske skupštine u glasovanju o povjerenju nije dobio potrebnu natpolovičnu potporu vijećnika, predstavnici HDZ-a u više su navrata nazvali ´osječko-baranjskim Ceausescuom´ koji mora otići s dužnosti.

U priopćenju Centar ističe kako je usporedba župana sa strijeljanim rumunjskim diktatorom ´postupak koji je daleko od podnošljiva ukusa i elemetnarne političke korektnosti, a nije ni daleko od kažnjiva djela poticanja na nasilje´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Ne pristajemo prijeći šutke protiv nove demonstracije sile koja potire osnovno ljudsko dostojanstvo i poziva na linč. Legitimno je argumentirano prozivati čelnike na odgovornost, ali svaki oblik zastrašivanja i proganjanja te pozivanje na fizičko i psihičko maltretiranje ili čak političko smaknuće neistomišljenika postupci su koji ne smiju dobiti nikakvu, pa ni prešutnu potporu´, stoji, uz ostalo, u priopćenju Centra za mir.

Centar postavlja pitanje ´zbog čega središnjica HDZ-a šuti na krajnje nedmokratsko ponašanje koje se u ime te stranke demonstrira u Osijeku´ iako se, drže u toj ustanovi, ´čini da se zapravo radi o borbi uperenoj protiv nastojanja da se rasvijetili stanje u gospodarskim subjektima pod ingerencijom županije´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara