Osječki crveni križ isključuje ljudsku odgovornost za nedavnu nesreću

OSJEČKO Gradsko društvo Crvenog križa na današnjoj je izvanrednoj sjednici donijelo odluku o pokretanju procesa sanacije šteta svojih prostorija, nastalih uslijed nedavnog kvara na sustavu centralnog grijanja.

Kako je istaknuo ravnatelj društva Marko Đukić, navjerojatnije u četvrtak, došlo je do pucanja posude za odzraku sustava centralnog grijanja te do izlijevanja vode na svim etažama u zgradi Gradskog društva i oštećenja na infrastrukturnim instalacijama i opremi, pa se šteta, prema prvim saznanjima, procjenjuje na oko milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je kako je pregledom isključena ljudska odgovornost za nesreću, koje je uzrok tehničke naravi. U događaju je stradala i arhiva Crvenog križa, pa bi šteta mogla biti i veća.

Đukić je napomenuo je kako sve službe Crvenog križa, unatoč ovim okolnostima, normalno nastavljaju s radom, dok će se jedino nastava iz prve pomoći, privremeno odvijati u prostorijama Hrvatskog auto-kluba.

Osječko Gradsko društvo Crvenog križa odlučilo je pokrenuti postupak sanacije svojih prostorija, koji će obuhvatiti izmjenu električnih i vodovodnih instalacija, popravak kanalizacijske mreže te zidova u zgradi, a za pomoć će se obratiti i javnim poduzećima u vlasništvu grada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara