Osječki gradonačelnik u Gradskoj upravi zabranio Facebook i YouTube

Osječki gradonačelnik u Gradskoj upravi zabranio Facebook i YouTube

Tekst: I.M.
Foto: Vlado Kos/Cropix

OSJEČKOM gradonačelniku Krešimiru Bubalu dozlogrdilo je to što djelatnici Gradske uprave većinu radnog vremena provode surfajući internetom, gledajući video klipove na YouTubeu i igrajući se i dopisujući s prijateljima na Facebooku, pa su ta dva popularna servisa od sada zabranjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam običaj povremeno obići urede i u takvim slučajevima često primijetim da su neki službenici na internetu, a da to nije u službene svrhe. Nisam to želio lomiti preko koljena, nego sam tražio od informatičara da mi dostave podatke o tome tko je, gdje i koliko vremena provodio na internetu u privatne svrhe i kada sam te dobio podatke donio sam uredbu kojom su administratori onemogućili pristup Facebooku i Youtubeu na 256 službenih gradskih računala", rekao je za Jutarnji list Bubalo koji smatra kako u Gradskoj upravi moraju postojati "red, rad i disciplina".

"Oni koji to prihvate imat će posao, a oni koji to ne mogu podnijeti ostat će bez njega. Karikirano govoreći, ako imam dva čovjeka koji dnevno provedu svaki po četiri sata na internetu, onda je to jedno radno mjesto manje i to nam je ušteda u proračunu. No, jasno mi je da i ljudima treba dati vremena i vjerujem da će sve to sjesti na svoje mjesto", dodao je Bubalo koji je nakon preuzimanja vlasti u lipnju prošle godine administratora gradskih internetskih stranica zbog iznimne neažurnosti kaznio oduzimanjem 10 posto od plaće, dok je komunalne redare i spremačice za dobro obavljen posao nagradio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara