Osječki HDZ: Gradska vlast je bahata i rastrošna

OSJEČKI Gradski odbor HDZ-a smatra da je "osječka gradska vlast SDP-a i LS-a bahata, nestručna i rastrošna te da u podatcima o njezinu radu ima osnova koje bi moglo ispitati državno odvjetništvo", kazali su prvaci osječkoga HDZ-a na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednik osječkoga HDZ-a Vladimir Šišljagić ocijenio je kao "nezabilježen skandal" slučaj s nedavne sjednice Gradskoga vijeća, kad su, kako tvrdi, stručne službe Gradskoga poglavarstva Vijeću dostavile izvješće "s krivotvorenim podatcima o ulaganjima u komunalnu mrežu", pa je nakon argumentacije vijećnika HDZ-a ta točka skinuta s dnevnog reda i vraćena na doradu.

Šišljagić tvrdi kako je Poglavarstvo mimo odluke Gradskoga vijeća prošle godine potrošilo ili prenamijenilo oko 38 milijuna proračunskih kuna da bi tek kad su novci potrošeni, Vijeću podstrlo prijedlog rebalansa proračuna, kako bi se opravdalo neplansko trošenje novca.

Po njegovim riječima koalicijska gradska vlast ove godine kani zadužiti grad za još 45 milijuna kuna, iako je HDZ nekoliko puta tražio da se objave podatci o zaduženosti grada ili sazove tematska sjednica o tome.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šišljagić je kazao kako je Klub vijećnika HDZ-a još u veljači Ministarstvu financija poslao zahtjev za nadzorom zaduživanja i trošenja novca iz gradskog proračuna od 1999. do 2002., ali da Ministarstvo do danas nije odgovorilo.

Na novinarski upit kazao je kako HDZ-ovi vijećnici ne razmišljaju da, poput svojih kolega u Županijskoj skupštini, podnesu ostavke na svoje mandate jer se tada, smatra Šišljagić, više ne bi čuo glas o manipulacijama gradske vlasti.

(Hina) ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara