Osječki HDZ isključio Ivana Vekića

Na današnjoj redovitoj sjednici osječkoga HDZa Ivan Vekić jednoglasno je s 24 glasa isključen iz stranke zbog, kako je rekao predsjednik tog ogranka Vladimir Šišljagić, neargumentiranih medijskih napada na stranku i stranačke čelnike poslije odluke Nacionalnog vijeća HDZa da mu se suspendiraju stranačka prava zbog nanošenja štete ugledu stranke.

Ivan Vekić bio je ratni ministar obrane, a sada je u Osijeku gradski vijećnik iz redova HDZ-a. Nacionalno vijeće HDZ-a donijelo je odluku o suspendiranju Vekićevih stranačkih prava 1. lipnja.

Predsjednik osječkoga HDZ-a Vladimir Šišljagić rekao je Hini da se Ivan Vekić u posljednja tri mjeseca "distancirao od stranke", da nije dolazio na sastanke, a poslije odluke Nacionalnog vijeća u medijima "na najgrublji je način vrijeđao stranku i neke njezine čelnike upotrebljavajući, među ostalim, i riječ pljačkaši".

Nakon objave takvih napisa on se od njih nije distancirao, rekao je Šišljagić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik osječko-baranjskoga HDZ-a Branimir Glavaš izjavio je za Hinu da je Ivan Vekić i prije "pokazivao negativan stav prema stranci". Napomenuo je kako je 1992. napustio HDZ i osnivao svoju stranku. "Osobno sam ga pozvao 2000. godine da se vrati u HDZ, no očito se Ivan Vekić nije mogao odreći svoje neargumentirane destrukcije", rekao je Glavaš.

Današnju odluku Gradski odbor HDZ-a proslijedit će Županijskom odboru i Nacionalnom vijeću HDZ-a.

(Hina) xvs yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara