Osječki policajac pucao u sumnjivca koji je prijetio nožem

OSJEČKI policajac pucao je u nogu 44-godišnjem R.S. koji se na zahtjev policijskih službenika u civilu nije želio legitimirati već je policajcu prijetio nožem.

Prema prvim spoznajama, R.S. je krenuo u pljačku od koje je odustao. Ranjeni sumnjivac je sinoć prevezen u Kliničku bolnicu Osijek.

Prema riječima načelnika Ureda načelnika PU Osječko-baranjske Stipe Rimca, policajci u civilu su sinoć, tijekom obilaska dijela grada u kojem je u zadnje vrijeme bilo više provalnih krađa i prijetnji trgovkinjama, u blizini jedne manje trgovačke radnje u ulici Svetoga Roka vidjeli muškarca sumnjiva ponašanja, pa su ga htjeli legitimirati.

Sumnjivac se dao u bijeg odbacivši pritom jednu vrećicu, a nakon što su ga policajci stigli, izvadio je nož i prijetio policajcu, koji je primijenio mjere prisile, kazao je Rimac.

U vrećici je bila kukuljica i rezervna odjeća, rekao je Hini istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Ante Kvesić, koji obavlja očevid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kazao kako se pretpostavlja da je R.S. htio opljačkati trgovačku radnju, no da se očito u zadnji trenutak predomislio jer je u blizini bilo ljudi. Bili su to policajci u civilu koji su obilazili taj dio grada zbog učestalih provala, i koji su zbog sumnjiva ponašanja, zatražili od R.S.-a dokumente, na što se on dao u bijeg, kazao je Kvesić.

Kad su ga stigli, policajac mu je pokazao službenu značku i predstavio se, a R.S. je izvadio nož i prijetio mu, te mu je policajac pucao u nogu, kazao je istražni sudac.

Dodao je da je R.S. otprije poznat policiji, da je iz Čakovca i privremeno boravi u Osijeku.

Dežurni liječnik Traumatološkog odjela Kliničke bolnice Osijek dr. Robert Blažeković rekao je da se radi o teškim tjelesnim ozljedama, tj. prostrijelnoj rani potkoljenice, radi čega je R.S. bio operiran.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara