´OSJEČKI ZELENI´ o eventualnom odlasku b. kovačevića s mjesta ministra

Pokret ´Osječki zeleni´ priopćio je danas, u povodu medijskih napisa o odlasku ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja Bože Kovačevića u diplomaciju, da se protive i osuđuju takvu odluku.

Posljednjih su dana mediji objavljivali kako bi ministar Kovačević uskoro mogao otići na mjesto veleposlanika RH u Pragu.

´Osječki zeleni´ smatraju da bi to zapravo bila smjena jer se, po njihovu uvjerenju, Kovačevićevo zalaganje za očuvanje prirode, osobito Jadranskog mora, ne uklapa u vladajuću politiku, odnosno, kako kažu, u projekt ´kupite Hrvatsku´.

´Smjena Bože Kovačevića smrtna je presuda zaštiti okoliša jer dolazi baš u vrijeme kada je ´DružbaAdria´ naftounosnim biznisom trajno oduzela Jadransko more - jedino netaknuto prirodno bogatstvo i izvor turističkih prihoda´, navodi se u priopćenju koje je kao otvoreno pismo ova udruga uputila predsjednicima Republike, Vlade i Sabora, ministru vanjskih poslova, samom Kovačeviću i još nekim tijelima.

Projekt integracije naftovoda ´DružbAdria´ podržale su sporazumom potpisanim u Zagrebu sredinom prosinca Rusija, Bjelorusija, Ukrajina, Slovačka, Mađarska i Hrvatska, kroz koje prolazi taj naftovod.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara