Osječki zeleni podržali ministra Banca

JAVNO i otvoreno podržavamo aktivnosti koje Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja (MZOPU) i ministar Banac poduzimaju u slučaju sve jače devastacije Parka prirode Papuk, stoji u priopćenju Osječkih zelenih.

U nemogućim okolnostima MZOPU se bori za poštivanje i primjenu i potšivanje Zakona o zaštiti prirode, Zakona o proglašenju parka prirode Papuk i Pravilnika o unutarnjem redu Parka prirode Papuk. Osuđujemo, demantiramo i odbacujemo tvrdnje Hrvatskih šuma - Uprava šuma Našice, kojima preko medija opravdavaju svoj barbarizam i krađu prirodnih bogatstava na Papuku, omalovažavaju instituciju MZOPU, vrijeđaju ministra i njegove suradnike.

Hrvatske šume su prepoznatljive po devastiranju i eksploataciji prirodnih bogatstava/šuma i u ostalim zaštićenim područjima u Hrvatskoj. Nažalost, točne su tvrdnje da su pod improvizacijom projekta , u suradnji s Hrvatskim vodama, zauvijek demolirali Jankovac, uništili Jankovačko jezero i uzokovali presušivanje slapa Skakavac, te zagadili Kovačicu i Dubočanku. Za ove tvrdnje postoji fotodokumentacija, koju smo prikupili na licu mjesta, u kolovozu i rujnu ove godine. Otvoreno i javno podržavamo borbu MZOPU i ministra Banca u primjeni preporuka Bernske konvencije u slučaju spilje Uviraljke, staništa 11 vrsta zaštićenih šišmiša te institucionalnu upornost kojom je Ministarstvo obrane prisiljeno na postupanje po uvjetima zaštite prirode, pri izgradnji ceste prema vojnoj bazi na Papuku Osuđujemo, demantiramo i odbacujemo tvrdnje članova Županijske skupštine Požeško - slavonske županije iznesene na račun te ministra zaštite okoliša Ive Banca, koji se odazvao pozivima Osječkih zelenih da se na licu mjesta uvjeri u uništavanje Parka prirode Papuk i protuzakonite radnje građevinske tvrtke Kamen - Ingrad d.d. iz Velike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramotan je i vandalski čin što je Županijska škupština Požeško-slavonske županije, na svojoj 19. sjednici, 6. studenog 2003., primitivno ministra Banca, instituciju Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja i nevladinu organizaciju, koje svojim akcijama žele zaustaviti devastaciju Papuka.

Nazvavši ministra i instituciju Ministarstva zaštite okoliša , članovi Županijske skupštine Požeško - slavonske županije pokazali su da sudjeluju u korupcionaštvu i otimačini od prirode na Papuku te pod iluzijom definitivno ne priznaju zakonske i podzakonske akte Republike Hrvatske. Naša nevladina organizacija za okoliš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara