Osječko sveučilište uvodi Europski studij

Senat osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera na današnjoj je sjednici donio odluku o ustroju poslijediplomskog specijalističkog studija pod nazivom: "Europski studiji: regionalna suradnja i integriranje u Europsku uniju".

Kako je istaknuto, nositelj studija bit će osječko sveučilište, a izvodit će se u suradnji s nekoliko hrvatskih ministarstava, zagrebačkim Fakultetom političkih znanosti, Sveučilištem i Europskim domom u Pečuhu te Sveučilištem u Tuzli.

Rektorica osječkoga sveučilišta dr. Gordana Kralik istaknula je aktualnost takvog studija u vrijeme kada Hrvatska obavlja predradnje za pristup Europskoj uniji. U raspravi je rečeno i kako je pokretanje takvog specijalističkog studija sasvim opravdano s obzirom na potrebe usklađivanja hrvatskog pravnog i gospodarskog sustava sa standardima EU-a te izobrazbe službenika u državnoj i javnoj upravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rektorica Kralik rekla je kako za studij vlada veliko zanimanje te da bi nastava mogla početi već za mjesec dana, a da se cijena studija, koji će trajati godinu dana, procjenjuje na 20.000 kuna, što uključuje i stručna putovanja u zemlje Europske unije.

Završetkom studija polaznici stječu naziv magistar specijalist društvenih znanosti, a nakon specijalističkog studija polaznici imaju mogućnost doktorskog studija na osječkom Ekonomskom ili Pravnom fakultetu.

(Hina) xivuč ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara