Osječkoj veterinarskoj stanici oduzete javne ovlasti

ODJEL za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede i šumarstva izdao je rješenje Veterinarskoj stanici Osijek o oduzimanju javnih ovlasti zbog propusta u obavljanju posla, potvrdio je danas glasnogovornik Ministarstva Nenad Matić.

Rekao je da su osječkoj Veterinarskoj stanici oduzete javne ovlasti, pa do daljnjega ne može raditi, zbog propusta u obavljanju posla, odnosno jer ´Veterinarska stanica nije obavljala poslove javnih ovlasti u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima´.

´Posao koji je do sada obavljala ta veterinarska stanica dodijeljen je drugim veterinarskim ambulantama u Osječko-baranjskoj županiji´, rekao je glasnogovornik Matić Hini.

Direktor Veterinarske stanice Osijek Miroslav Lederer izjavio je danas da su rješenje dobili prošli utorak, te da ´trenutačno ništa ne rade, osim hitnih poslova liječenja životinja´.

Na pitanje odnosi li se odluka Ministarstva na prošlogodišnji slučaj trihineloze u Istri kada se spominjala i osječka Veterinarska stanica, Lederer je rekao da ´to ne piše u rješenju´.

Potvrdio je da je tijekom prošlih mjeseci obavljen intenzivan inspekcijski nadzor u Veterinarskoj stanici, ali ´da se on odnosi uglavnom na papirologiju´.

U Veterinarskoj stanici Osijek, koja posluje od 1949., zaposleno je 36 osoba od kojih su 18 veterinari koji ´u ovom trenutku, osim najosnovnijeg, ne rade svoj posao´, rekao je Lederer.

´Nadam se da će se to uskoro promijeniti jer smo se natjecali na natječaju raspisanom za koncesiju za veterinarske usluge´, dodao je.

Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede i šumarstva Nenad Matić izjavio je da u ovom trenutku ne zna kada će biti rezultati natječaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara