Oskarovac Minghella na čelu britanskog filmskog instituta

REDATELJ i oskarovac Anthony Minghella novi je direktor Britanskog filmskog instituta, objavio je proteklog vikenda BBC.

Minghella će tu instituciju, koja se bavi promoviranjem filmskog obrazovanja i očuvanjem filmske baštine, voditi iduće tri godine.

Na čelnom mjestu zamijenio je Joan Bakewell, koja je institut vodila od 1999. godine.

Minghella, koji je režirao ´Engleskog pacijenta´ i ´Talentiranog gosp. Ripleyja´, izjavio je da je kao autor i gledatelj često koristio usluge instituta.

´Institut postoji da bi promovirao filmsku umjetnost čuvajući baštinu i omogućujući pristup skrivenom bogatstvu svjetskih kina´, rekao je Minghella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istaknuo je da mu je glavni cilj promovirati institut i učiniti ga dostupnijim javnosti.

U institutu su smješteni britanski filmski i televizijski arhiv, a bavi se organiziranjem Londonskog filmskog festivala i vođenjem Nacionalnog filmskog kazališta.

Sir Alan Parker, voditelj državnog Filmskog vijeća, ocijenio je da je Minghella jedan od najvećih svjetskih scenarista i redatelja. ´Njegova postignuća doista inspiriraju, kao i njegova strast za filmom´.

Minghella je nedavno završio novi film, romantičnu dramu ´Cold Mountain´, u kojem glume Jude Law, Nicole Kidman i Renee Zellweger.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara