Osma smotra Sveučilišta u Zagrebu otvara se 1. travnja

SVEUČILIŠTE u Zagrebu te veleučilišta i visoke škole sa zagrebačkoga područja predstavit će se budućim studentima na tradicionalnoj Smotri koja se otvara 1. travnja u zagrebačkome Studentskom centru (SC).

Osma smotra trajat će tri dana i, kako se očekuje, ugostit će oko 20.000 posjetitelja - mahom učenika završnih razreda hrvatskih srednjih škola.

Prorektor za nastavu i studente Sveučilišta Vjekoslav Jerolimov, koji je već drugu godinu voditelj Smotre, ističe da gotovo 90 posto srednjoškolaca zapravo zna što će studirati kad se na smotri upute u sve mogućnosti studiranja.

Smotra će se prirediti samo u prizemlju SC-a kako bi bila pristupačnija osobama s posebnim potrebama, ali i da bi se više usredotočila pozornost posjetitelja. Glede pak njezine budućnosti prorektor Jerolimov smatra da bi je bilo potrebno internacionalizirati po uzoru na bečko Sveučilište koje na smotri svake godine okupi više od 350 tisuća posjetitelja iz Europe, Australije, Amerike i afričkih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Smotru će biti otvorena izložbom radova studenata Akademije likovnih umjetnosti i programom Muzičke akademije u Galeriji SC-a. U tri dana predstavit će se visokoškolske ustanove u svih sedam područja: prvi dan predstavit će se programi umjetničkih akademija i fakulteta humanističkoga područja, drugi dan programi fakulteta tehničkoga, biotehničkoga i biomedicinskoga područja i treći dan programi fakulteta društvenoga područja i program Studentskoga zbora. Tada će se predstaviti i veleučilišta te samostalne visoke škole sa zagrebačkoga područja. Tako će programe predstaviti Tehničko i Društveno veleučilište u Zagrebu, Veleučilište u Karlovcu, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, visoke učiteljske škole u Čakovcu i Petrinji te Visoka zdravstvena škola.

Izložbeni prostori bit će prvi dan otvoreni od 10 do 18 sati, drugi dan od 9 do 18 sati, a treći dan, u subotu, 3. travnja, od 9 do 15 sati.

Za Smotru je i ove godine tiskan katalog u 12.000 primjeraka sa svim podatcima o Sveučilištu u Zagrebu i njegovim visokoškolskim ustanovama koji će se besplatno dijeliti posjetiteljima.

(Hina) xip ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara