Osniva se udruga za žene umrle od embolije koje su uzimale Yasmin

Osniva se udruga za žene umrle od embolije koje su uzimale Yasmin

U SPOMEN na Helenu Rukavinu, djevojku koja je nedavno umrla zbog mogućih posljedica uzimanja kontracepcijske pilule "Yasmin", majka Bahrija Rukavina i očuh Ivica Živković najavljuju kako će osnovati udrugu za žene koje su umrle od plućne embolije, a koje su uzimale kontracepcijske pilule Yasmin.

Naime, što se tiče slučaja Yasmin, mnogi najviše optužuju Ministarstvo zdravstva budući da  najviše institucijsko tijelo hrvatskog zdravstva tijekom ove krize nije napravilo ništa. Yasmin se danas u Hrvatskoj izdaje na privatni recept, koji traje godinu dana, a ne postoji nikakva obaveza bilo kakvog testiranja pacijentica, niti provođenja bilo kakve kontrole nad njihovim zdravstvenim stanjem prilikom uzimanja Yasmina. Ne postoji nikakva kontrola toga tko kupuje Yasmin i u kakve ga svrhe koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji preminule upravo su ogorčeni na ministra Milinovića budući da i dalje ne želi promijeniti pravilnik prema kojem se izdaju recepti za kontracepcijske pilule. Kako kažu, u posljednjih mjesec dana došli su do saznanja o još najmanje dvije sumnjive smrti u Hrvatskoj, a udruživanjem s roditeljima preminulih djevojaka te ostalim ljudima koji žele mijenjati sadašnji zakonse  žele boriti da se ovakvi slučajevi više ne ponove. 

M.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara