Osniva se Zaklada Britt Lapthorne za sve nestale Australce izvan domovine

Osniva se Zaklada Britt Lapthorne za sve nestale Australce izvan domovine

VIŠE od tisuću ljudi nazočilo je komemoraciji za Britt Lapthorne koja je održana u Južnom Morangu. Mnogi su na sebi imali odjeću s Brittinom omiljenom ljubičastom bojom, dok je jedna od soba bila ispunjena balonima iste boje.

Pronađeni leš je Britt Lapthorne, ocu pozlilo nakon obavijesti

Dale Lapthorne: Hrvati su otvorili svoja srca, ali ne i usta

Ogorčenje u australskom senatu oko saslušanja šefa policije: Vi ste sramota!

Brittina majka Elke rekla je kako je komemoracija za njenu kćer zapravo slavlje života njene 21-godišnje Britt. Pogreb na kojemu će biti samo članovi uže obitelji, održat će se danas kasno poslije podne.

"Znam da je ubijena"

Nakon komemoracije, Dale Lapthorne, otac umrle Britt, obratio se kratko australskim novinarima kojima je rekao kako nije zadovoljan odgovorima šefa australske federalne policije Mickom Keeltyjem u australskom senatu. Naime, njega je australska oporba ispitivala u parlamentu za slučaj Britt Lapthorne, a doživio je snažne kritike što nisu na vrijeme kontaktirali obitelj Lapthorne. Također, Keellty je branio australsku policiju riječima kako nije imala ovlasti provoditi istragu u drugoj državi.

"Jednostavno znam da je moja Britt ubijena i želim odgovore", kazao je Dale dodajući kako želi da se australska država obveže da će ovaj slučaj dovesti do rješenja. Dale je ponovno kritizirao rad hrvatske policije, napominjući kako obdukcija tijela Britt Lapthorne nije dala nikakve odgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekli su mi da pazim na odnose između Australije i Hrvatske"

"Prije nego što ću krenuti prema Hrvatskoj, upozoren sam kako moram paziti na dobre odnose između Hrvatske i Australije te da pazim što govorim. Rekao sam im da ne želim žrtvovati život svoje kćeri samo zato da bi Australija i Hrvatska imale dobre odnose", zaključio je Dale.

Također, novinare je obavijestio kako će se sljedećih dana osnovati Zaklada koja će imati za cilj pomaganje obiteljima Australaca koji su svoje najmilije izgubili izvan te države.

Čekaju se rezultati druge obdukcije

Podsjetimo, kako je u tijeku druga obdukcija tijela 21-godišnje djevojke koja je nađena mrtva u Dubrovniku. Državna patologinja Jennifer Coate, potvrdila je za australske medije, kako je započela druga obdukcija tijela Britt Lapthorne, dodajući kako će se u ovom slučaju slijediti uobičajeni protokol. Također nije znala reći kada će izvještaj biti gotov.

M.M.
Foto: Whittlesea Leader


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara