OSOBE koje redovito piju kavu imaju napola manji rizik za rak jetre, pokazala je studija provedena u Japanu na više od 90.000 ispitanika.
Studiju je u srijedu objavio američki Journal of the National Cancer Institute.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Primijetivši antikancerozna svojstva kofeina na laboratorijskim životinjama, skupina japanskih znanstvenika analizirala je izvješće o istraživanju koje je trajalo deset godina tijekom kojega su znanstvenici proučavali utjecaj kave na široku skupinu osoba, među kojima su neke već bile oboljele od raka jetre.
Pokazalo se da je među osobama koje nikad ili gotovo nikad ne piju kavu od raka jetre oboljelo 547 osoba na 100.000, a među onima koji popiju tri do četiri šalice na dan bilo je 214 oboljelih na 100.000.
Studiju je u srijedu objavio američki Journal of the National Cancer Institute.
Primijetivši antikancerozna svojstva kofeina na laboratorijskim životinjama, skupina japanskih znanstvenika analizirala je izvješće o istraživanju koje je trajalo deset godina tijekom kojega su znanstvenici proučavali utjecaj kave na široku skupinu osoba, među kojima su neke već bile oboljele od raka jetre.
Pokazalo se da je među osobama koje nikad ili gotovo nikad ne piju kavu od raka jetre oboljelo 547 osoba na 100.000, a među onima koji popiju tri do četiri šalice na dan bilo je 214 oboljelih na 100.000.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati