OSORIO IZVIJESTIO VLADU DA JE DEL PONTINA IZJAVA KRIVO PRENESENA

Voditelj Ureda za vezu Tužiteljstva Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Hrvatskoj Thomas Osorio izvijestio je u subotu hrvatsku stranu da izjava glavne tužiteljica ICTYa Carle del Ponte, kako su je prenijeli hrvatski mediji na temelju vijesti Glasa Amerike, o tome da hrvatska Vlada zna gdje se skriva umirovljeni general Ante Gotovine nije točna i ne odražava ono što je tužiteljica izjavila.

Del Pontina izjava "koju su jučer na temelju vijesti Glasa Amerike prenijeli i hrvatski mediji i prema kojoj je glavna tužiteljica optužila hrvatsku Vladu da zna gdje se skriva umirovljeni general Ante Gotovina, ali ga ne želi uhititi - nije točna i ne odražava ono što je tužiteljica Del Ponte izjavila", kaže se u današnjem priopćenju hrvatske Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O tome je Osorio izvijestio predstojnika Ureda za suradnju s Međunarodnim sudom i međunarodnim kaznenim sudovima Franu Krnića.

Kako je Osorio izvijestio Krnića, "riječ o je pogrešnoj interpretaciji tužiteljičine izjave od strane novinara Glasa Amerike, koju na taj način nije prenio ni jedan drugi novinar prisutan skupu na kojem je tužiteljica održala govor", dodaje se u priopćenju Vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara