Ostavka Adnana Terzića razmatrat će se idućeg tjedna

Ostavka Adnana Terzića razmatrat će se idućeg tjedna
PREDSJEDNIŠTVO Bosne i Hercegovine će 8. studenog održati sjednicu na kojoj će razmatrati ostavku što ju je na dužnost predsjedatelja Vijeća ministara BiH u četvrtak podnio Adnan Terzić.

Savjetnik predsjedatelja Predsjedništva BiH Borislava Paravca Drago Vuković izjavio je u petak lokalnim medijima da će odlučivanje o Terzićevoj ostavci morati čekati do početka narednog tjedna jer hrvatski član državnog vrha Dragan Čović nije u zemlji.

Iz Terzićevog ureda Predsjedništvu BiH u petak je dostavljeno pismo u kojemu on nudi ostavku na sadašnju dužnost a obrazlaže je činjenicom da Vijeće ministara nema potporu zastupnika u državnom parlamentu iz stranaka-članica vladajuće koalicije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je takav zaključak izveo iz činjenice da je Zastupnički dom u četvrtak odlučio izmijeniti prvobitni prijedlog zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) i umjesto jedne utvrditi dvije porezne stope.

Terzić je ustvrdio kako će takav zakon biti neprovodiv te da će samo ohrabriti one koji i sada izbjegavaju plaćanje poreza.

Jedinstvenu stopu PDV-a traži i ured Europske unije u BiH iz kojega je u petak priopćeno da najavljenu Terzićevu ostavku smatraju ozbiljnim problemom te stoga pozivaju Parlament da izmijeni svoju odluku o diferenciranim stopama PDV-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara