Ostojić: Neka Petrov prvo osnuje stranku pa onda dijeli lekcije drugima

Ostojić: Neka Petrov prvo osnuje stranku pa onda dijeli lekcije drugima

Foto: FaH

POTPREDSJEDNIK SDP-a Ranko Ostojić u RTL Direktu je rekao da je dobra stvar da se priča o partnerstvu s HSS-om te da su vrata uvijek otvorena i IDS-u.

Osvrnuo se i na ogradu na graničnom prijelazu Batina.

"Nemam puno informacija, ali pretpostavljam da se radi o maloj predstavi koja bi trebala pokazati da je Hrvatska spremna na određenim mjestima postaviti tehničke zapreke. Migrantski val mijenja svoju rutu, ne više preko Grčke već iz Turske preko Bugarske prema Mađarskoj, i to bi bila varijanta da se pokaže da je spremnost da se takvi prijelazi zatvore", kazao je Ostojić.

Rekao je da pregovori sa HSS-om još uvijek traju, a da su vrata otvorena i IDS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i nedavne promjene u HDZ-u.

"Treba prvo pričekati da oni izaberu svog predsjednika, tek onda će moći govoriti o kampanji koju će provoditi. 17. saznajemo novog predsjednika, no čini se da će se birati samo predsjednik, jer su se svi oni koji su se zalagali za drukčiju retoriku odjednom predomislili. Mi smo dokazali da se putem Ustava možemo braniti od onih koji žele dijeliti Hrvatsku i obračunavati se sa svojim građanima", kazao je Ostojić.

Osvrnuo se i na izjave Bože Petrova koji sve jasnije kao uvjet eventualne postizborne suradnje sa SDP-om postavlja uklanjanje Zorana Milanovića sa čela SDP-a.

"Ja bih gospodinu Petrovu preporučio neka prvo osnuje vlastitu stranku. Siguran sam da on više ne bi bio na čelu one stranke koja je sposobna u pet mjeseci od izbora izgubiti 30 posto svojih zastupnika. Prvo neka osnuje stranku, a onda neka dijeli lekcije drugima", kazao je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara