Ostojić otkrio koliko je policajaca izgubilo posao zbog korupcije

Ostojić otkrio koliko je policajaca izgubilo posao zbog korupcije

Foto: Hina

TEHNIČKI ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić otkrio je koliko je policijskih službenika procesuirano zbog koruptivnih djela, javlja N1.

"U razdoblju od četiri godine 154 policijska službenika su samo u segmentu koruptivnih kaznenih djela bili procesuirani. Od toga ih je 56 izgubilo posao", kazao je Ostojić na presici u Zimskom prihvatno-tranzitnom centru za migrante.

Prema podacima unutarnjeg nadzora policije, 17 ih je oslobođeno od optužbi, a ostali su dobili kazne temeljem odluka stegovnog suda, dodao je.

"Otežani postupak"

Ostojić se osvrnuo i na situaciju s izbjeglicama te kazao kako je od početka izbjegličke krize kroz Hrvatsku prošlo 581.590  migranata, a novost je da je 31 osoba u postupku readmisije.

Ocijenio je da postupak ide otežano, ali da ga se ipak pridržavaju susjedi na našoj istočnoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini za readmisiju nalaze se osobe koje ne zadovoljavaju uvjete uvedene 16. studenoga. Slovenija je tada obavijestila Hrvatsku da prima samo izbjeglice koje dolaze iz ratom zahvaćenih zemalja - Afganistana, Iraka i Sirije. Istodobno te uvjete primjenjuje i Hrvatska, a o svemu su obaviještene i Srbija i Makedonija. Od uvođenja novih pravila u Šidu je zapriječen ulazak u Hrvatsku za 1.110 osoba, izvijestio je Ostojić. 

Razmjena podataka sa Slovenijom

Potvrdio je da je u međuvremenu počela razmjena podataka o izbjeglicama između Hrvatske i Slovenije, a očekuje da će se konačno uspostaviti sustav razmjene podataka između svih zemalja na izbjegličkoj ruti.  Više će se, najavio je, znati 15. siječnja kada bi se na okupu trebali naći svi ministri unutarnjih poslova iz tih zemalja.

Istaknuo je da je preseljenje kampa u Slavonski Brod pokazalo i financijsku opravdanost. Trošak zbrinjavanja izbjeglica s početna dva milijuna kuna dnevno sada je sveden na milijun kuna. Do sada je potrošeno ukupno 114.533.566 kuna.

"Iz fonda za azil i migracije EU do sada smo dobili 80 posto od odobrenih 16,4 milijuna eura. To znači da su svi troškovi pokriveni", rekao je Ostojić dodajući da očekuje da će cijeli sustav nastaviti funkcionirati, te da eventualne promjene zavise o odlukama buduće vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara