Ostojić: Poništavanje Karamarkovih natječaja i hitno ukidanje zabrane okupljanja na Markovu trgu

Foto: Goran Mehkek/Cropix

NOVI ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da će interni natječaji bivšeg ministra Tomislava Karamarka biti poništeni.

Radna verzija izmjena Zakona o policiji već je gotova i ići će brzo u zakonodavnu proceduru. Poništit ćemo natječaje u skladu sa Zakonom, rekao je Ostojić.

Radi se o internim natječajima koji su raspisani sukladno odredbama Zakona o policiji i posljedičnoj Uredbi o unutarnjem redu MUP-a, ali i o promaknućima osamdesetak policijskih službenika u viša zvanja. Karamarko je sve to obavio u posljednjih mjesec dana HDZ-ove vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić je potvrdio da će doći i do kadrovskih promjena, ali nije htio govoriti ništa opširnije. "Ne želim da policijski službenici budu u situaciji u kojoj sam ja bio, da s Dnevnika saznaju da više nisu na svom mjestu", rekao je.

Ostojić je najavio i moguće smanjenje broja savjetnika, kojih je njegov prethodnik imao sedmero, kao i izmjenu zakona o javnom okupljanju, odnosno zabrane javnog okupljanja na Markovom trgu.

Ustavni sud je početkom srpnja ukinuo tu zabranu, ali s odgodom do srpnja 2012. godine i uz uvjet da Vlada dotad sama ne ukine odredbu Zakona o javnom okupljanju. Ostojić je najavio da će prijedlog izmjene, na traženje premijera Zorana Milanovića, ići u hitnu vladinu i saborsku proceduru. Jedna od novosti novoga ministra je i odjel za "hladne slučajeve", tj. za neriješena teška kaznena djela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara