Osumnjičeni za ratne zločine uhićen u Austriji

AUSTRIJSKA policija uhitila je jučer Borivoja Savića (48), hrvatskog državljanina za kojim je raspisana međunarodna tjeralicu zbog sumnje da je počinio ratni zločin, doznaje se u hrvatskom MUP-u i Ministarstvu pravosuđa koje priprema molbu za izručenje.

MUP je obavijest o uhićenju Borivoja Savića dobio od Ureda Interpola u Beču. Međunarodnu tjeralicu za njim hrvatska je policija raspisala po nalogu karlovačkog Županijskog suda pred kojim je osumnjičen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Na tom sudu, kao niti u MUP-u i Ministarstvu pravosuđa danas se nisu mogle dobiti pojedinosti o kaznenom djelu za koje se tereti uhićeni.

U Ministarstvu pravosuđa kažu da prikupljaju dokumentaciju od karlovačkog suda kako bi pripremili molbu austrijskim vlastima za izručenjem.

U MUP-u nisu mogli potvrditi da je Savić, kako piše danas u jednim hrvatskim dnevnim novinama, uhićen u rutinskoj kontroli autobusa na mađarsko-austrijskoj granici te da je odmah priveden u okružni zatvor u austrijskom gradu Eisenstadtu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara