Osumnjičeni za ratne zločine uhićen u Austriji

AUSTRIJSKA policija uhitila je jučer Borivoja Savića (48), hrvatskog državljanina za kojim je raspisana međunarodna tjeralicu zbog sumnje da je počinio ratni zločin, doznaje se u hrvatskom MUP-u i Ministarstvu pravosuđa koje priprema molbu za izručenje.

MUP je obavijest o uhićenju Borivoja Savića dobio od Ureda Interpola u Beču. Međunarodnu tjeralicu za njim hrvatska je policija raspisala po nalogu karlovačkog Županijskog suda pred kojim je osumnjičen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na tom sudu, kao niti u MUP-u i Ministarstvu pravosuđa danas se nisu mogle dobiti pojedinosti o kaznenom djelu za koje se tereti uhićeni.

U Ministarstvu pravosuđa kažu da prikupljaju dokumentaciju od karlovačkog suda kako bi pripremili molbu austrijskim vlastima za izručenjem.

U MUP-u nisu mogli potvrditi da je Savić, kako piše danas u jednim hrvatskim dnevnim novinama, uhićen u rutinskoj kontroli autobusa na mađarsko-austrijskoj granici te da je odmah priveden u okružni zatvor u austrijskom gradu Eisenstadtu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara